viernes, 3 de abril de 2009




10 comentarios:

  1. bien-bien -muy bien!!!

    ResponderEliminar
  2. Si creem un blog e intentem informar a la gent que sigui dient la veritat.
    He vist que tan a diaris seriosos com La Vanguardia con a algunes de les pancartes que es pengen dels balcons es menteix no se si deliberadament o per desconeixement, tinc 57 anys, vaig néixer en aquest barri, la meva família, els meus avis i els meus pares van tenir negoci en el barri, jo sempre he viscut en el barri, en el carrer del Rec, i des de fa mes de 15 anys tinc el meu despatx professional en el mateix barri, dic tot això per demostrar que se del que parlo i no soc un nouvingut que no coneix la historia i els esdeveniment que han envoltat el Born des de que es va tancar.
    No pertany a cap partit polític ni a cap plataforma o associació
    Es mentida que el Born faci 36 anys que esta tancat.
    Sis o set anys després del seu tancament es va restaurar, es va renovar tota la coberta, es van fer dos zones de lavabos i serveis públic en els laterals dels carrers Ribera i Fusina, es va crear un despatx per que el fes servir el encarregat de recinte.
    Una vegada fetes aquestes reformes es va fer servir el Born com a Pavelló annexe de Fira de Barcelona, celebrant-hi 6 o7 edicions del SALÓ DEL ANTIQUARI, 4 o 5 de LA FIRA DEL DISC D' OCASIÓ de en Jordi Tarda, 6 o 7 edicions del SALÖ GAUDI en les edicions de Tardo - Hivern
    i Primavera – Estiu, dues edicions de la BIENAL D' ART del F.C. Barcelona, alguna edició del SALÖ del COMIC,així com mols mes diversos actes de presentacions literàries, sopars tant de partits polítics con de diferents associacions, actes finals de campanyes polítiques, etc
    Durant casi bé una dècada el Born va tenir una activitat força interessant que va acabar quant la Fira de Barcelona i l' Ajuntament varen cedir a les pressions dels veïns i les associacions que deien representar-los que es queixaven de que no es podia aparcar, que s'estava destruït el barri i que hi havia massa concentració de gent, per altra banda l' Associació de veïns del Casc Antic demanava que es convertís el Born en Ateneu Popular????.
    Se tot això no per oïdes sinó per que era un càrrec executiu de la empresa proveïdora de Fira de Barcelona que realitzava aquests muntatges.
    Penso que no estava malament que el Born tingues una activitat com aquesta, mes tard altres fires s'han fet a la Estació de França.
    Penso que els propis ciutadans del Barri han malmès alguna oportunitat de fer anteriorment alguna cosa de profit amb el Born.
    El enfrontament entre la Plataforma di Entitats i la Associació de veïns del Casc Antic, les dues am orientació política diferent, o almenys la dels seus dirigents ha fet molt de mal anteriorment.
    No se que hi ha darrera de aquest blog, si hi ha interessos econòmics de una part de gent que volia a tota costa que si fes la Biblioteca Provincial encare que això suposi carregar-se les restes arqueològiques, el qual es molt legitim sempre que es digui la veritat. per explicar les posicions personal legitimes de qualsevol persona no es necessari amagar-se darrere l'anonimat, totes les opinions son respectables hi el que hi ha que fer es contrastar-les
    Entenc que fa molt de temps que el Born esta en obres però no sento parlar de la complexitat de les mateixes ni si s'ha reclamat la opinió de un arquitecte, ni sento dir que voldria la gent, tant per als usos com per la forma en que es te que continuar.
    Els ciutadans, tenint en compte que el Born ja te un us definit que es ser una part del Museu de la Ciutat, que volen que es faci, com volen que s'acabin les obres, etc ???????
    No veig cap missatge on algu exposi que es el que es tindria que fer a partir d'ara, he llegit que hi ha qui vol que es tiri a vall i sigui una plaça, però es te que tindre en comte que l¡ estructura i la taulada estan protegides i formen part del patrimoni de la Ciutat i dubto que cap partit polític vulgui o pugui canviar aquesta qualificació.
    Si el que volem es que les obres avancin amb mes rapidesa, indaguem preguntant-ho on sigui per que van tan endarrerides, preguntem als tècnics i demanem la seva opinió.
    Si el que volem es que el Born es converteixi en altre cosa del que esta previst, potser es una mica massa tard i hi tindríem que haver-ho fet fa mots anys.

    Rafael Serra

    ResponderEliminar
  3. Rafael

    Molt bé per el teu comentari.
    Però reconeixem la veritat d'el mercat del born, "va tancar fa 36 anys" i desde a llavorens tots han sigut intents que no han arribat a bon port.

    Per tant amic Rafael aquesta es la cruda realitat al a qu'ens trobem el dia d'avui
    Nosaltres no estem per fer historia sino realitats ja! i donar a la gent nouvinguda o no aquest espai
    Espero que t'apuntis al carro. perqué mai es tard per fer lo que creïen necesari per el nostre barri, le nostre ciutat, i la administració sempre, sempre, sempre!! te que está al costat dels ciutadans de la seva ciutat per desenvolupar les iniciatives constructives.
    les obres avancen, per desgracia d'una manera caótica i malversa

    Aturem aquest descontrol i proposem una proposta seriosa

    Una abraçada Rafael

    Alex

    ResponderEliminar
  4. y por que no hablamos del conjunto del barrio,? la casa de la moneda, ampliacion museo picasso etc, solo el born.? que intereses hay en las personas que reinvindican,? locales para alquilar,? locales alquilados, a alto precio, y tienen miedo que se les vayan,? arquitectos con poco trabajo y esperan que les den proyectos,? sres, seamos mas sensatos y hablemos de todo el conjunto del barrio,

    ResponderEliminar
  5. Fa pocs dies i desprès de la nota que vaig inserí, amb va sorprendre molt una conversa escoltada davant del Born entre un comerciant del barri molt significat i una persona que ha estat en moltes de les reivindicacions de Barri, el que vaig escoltar em va sorprendre molt i em va fer sospitar de les intencions del promotors de la campanya, es per això que ho exposo per si algú dels promotors pot aclarir els meus dubtes.
    En la conversa s'indicava que el promotor principal de la campanya es un arquitecte que te el seu domicili en un dels edificis al costat del bloc de Serveis del carrer Comercial,i que no vol que si instal·lin els serveis de aire condicionat per que te por de que se sentin sorolls i li baixin el preu de la vivenda, i per això proposa fer una plaça coberta que no necessiti cap servei, i que un del altres promotors es un arquitecte que va optar al concurs i no va ser escollit.
    Si això es cert en el primer cas demostre mol poca confiança en els seus col·legues arquitectes i si pesar de tot al final hi ha un soroll que no es el permès per les lleis per això hi ha els tribunals, amb una Fiscalia que en aquests moments te molt posada la mirada sobre els sorolls no permesos.
    Es sorprenent que persones que tindrien que valorar el que es la descoberta de les restes si mes no com testimoni del seu propi ofici, per un mer interès personal li importin tan poc la Historia i les restes arqueològiques.
    En el segon cas si es cert prefereixo no fer cap comentari, per que es descriu per ell sol.
    Les persones de la conversa donaven tal quantitat de dades que per això em va semblar que podria ser veritat.
    Es per això que m'agradaria que els promotors expliquessin quina es la seva posició, quin es el seu projecte, per que no volen que es faci el projecte aprovat, per que creuen que el seu es millor i si hi tenen interessos personals en la proposta que defenen.
    Per altra banda m'agradaria veure la cara del que vol una plaça oberta quan en aquesta si practiqui el botellón, serveixi de aixopluc de indigents i altres persones i els seus racons serveixin per practicar el sexe o serveixi als drogadictes de barris molt propers que vinguin a fer-ho al Born.
    No acabo de veure massa clares les intencions dels promotors i hi veig masses interessos personals ells sabran si inconfessables o no.

    ResponderEliminar
  6. Leo en uno de los artículos de un periódico,los vecinos piden que se les permita volver a utilizar el Born?,cuando ha sido de utilizar vecinal? siempre ha sido un edificio público, que se destine a lo que se tenga que destinar, plaza pública?? soy vecino desde muchos antes de todos esos señores que salen en la foto, y ojalá sea un proyecto digno, y no un centro abierto para que sea foco de ruidos y suciedades, para jugar los niños, pasear las mamás, y encontrarnos los vecinos tenemos un maravilloso parque al lado, que muchos barceloneses quisieran tener...
    Hay temas que no cuadran, hay otros problemas de los que no se habla, porqué? porqué todo se centraliza en el edificio del Born??? qué intereses existen por medio?

    ResponderEliminar
  7. siempre se puede creer que hay intereses ,mala intencion etc,pero yo creo que no hay que pensar tan mal de todo lo que nos rodea porque al final nos convertimos en personas negativas y de verdad creo que si estos o otros señores hacen algun tipo de presion,reivindicacion,protesta para que este mercado se termine o sea lo que sea,mejor,(sera para todos los que vivimos en la ciudad) pero que sea algo mas que lo que vemos ,me parece muy bien.pienso que no esta bien tener una actitud de critica constante que eso si que no aporta nada.Por mi parte me parece que si estos señores estan moviendo para que se terminen estas obras,bien esta.Tambien creo que la ciudadela es un precioso parque,pero cuantas mas zonas sean publicas mejor,no?apuesto por hacer entre todos lo mejor,que al final creo que es lo que todos deseamos.

    ResponderEliminar
  8. mariona, soy que ha escrito antes que tú, estoy de acuerdo contigo, excepto en que los promotores no se mueven por que se terminen las obras, y sino lee todos los artículos..ojalá así fuera, que se presione para que la obra cumpla términos y objetivos, y que tengamos un edificio rehabilitado, con algún uso razonable, que promueva actividad alrededor, para que todo el mundo esté lo más contento posible, porque seguramente si se hiciera una encuesta, vecino a vecino, cada uno le daría una utilidad diferente, no llueve siempre a gusto de todos, BORN FINALIZADO.Saludos

    ResponderEliminar
  9. Hola, yo también estoy con Mariona creo que la esencia de su escrito es clara; dejemos de pensar si se mueven por eso o por lo otro ,se mueven y yo lo agradezco.A mi entender quieren que los vecinos participen ,y que hay de malo? seguro que cada uno puede puede pensar lo peor depende de como sea, pero yo como Mariona estoy con ellos.ah!soy madre de tres pequeños y vivo en el paseo del borne y si pudiese ir a la ciudadela a travesando el mercado por medio me encantaria.yo soy vecina desde hace muy poco ,pero creo que hay intereses públicos que no hablan de antigüedad ,le diré mas no soy nacida aquí, pero quiero lo mas para todos.

    ResponderEliminar
  10. FOCO DE RUIDO Y SUCIEDAD....YO TAMBIEN ME SUMO A UN ESPACIO PUBLICO,USTED DIGA LO QUE QUIERA SR PERO CUANTOS MAS ESPACIOS PÚBLICOS MEJOR,QUE DE PRIVADOS ESTA LLENO EL MUNDO.ANIMO!QUE ES PARA USTED DIGNO?MUY BIEN MARION!

    ResponderEliminar